dinsdag 28 november 2017

Cadeautjes

Ieder jaar weer belanden we in de periode waarin je moet bedenken wat je de ander cadeau zal geven. De crisis is voorbij. Een wenslijst is er bijna niet, want iedereen koopt zelf wat hij graag wil hebben, op een paar uitzonderingen na. Er zijn mensen die niet kunnen kopen wat hun hart begeert. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om ook voor die mensen iets te doen.
De winkels zijn sfeervol ingericht met bijpassende muziek uit de speakers. Zodra Sinterklaas het land weer heeft verlaten, komen de kerstversieringen te voorschijn. Helaas is het de tendens om veel online te kopen om de drukte in de winkels te vermijden. Jammer, maar echt iets van deze tijd. Het is zo gemakkelijk om in de webwinkels iets te bestellen. Vaak is het de ene dag besteld, de andere dag in huis.  Geen gedoe met regen, storm en kou. Cadeautjes bedenken voor kinderen is lastig. Ze hebben al zoveel. Zelf vind ik het heel belangrijk dat kinderen lezen of voorgelezen worden. Het is heel goed voor hun taalontwikkeling en hun woordenschat en daarbij wordt ook nog eens hun fantasie ontwikkeld. Een leuk kinderboek is dan een aanrader.
Weet je echt geen cadeautjes te bedenken ga dan eens naar www.godijnpublishing.nl. Dit is de site van een jonge uitgever, die debuterende schrijvers een kans geeft. In de webshop staan prachtige boeken die de moeite waard zijn om te lezen. Daarin vind je ook kinderboek Reizende poefjes, een leuk boek vol avontuur, spanning, magie en sprookjesfiguren. Hoofdpersonen zijn Pol en Polleke Grasspriet die op miraculeuze wijze in een betoverde wereld terecht komen. Pol neemt de taak op zich om de problemen op te lossen. Ze moeten veel gevaren trotseren maar uiteindelijk komt alles goed.
In de webshop vind je ook bundels waarvoor ik korte verhalen heb geschreven zoals de titels; De spiegel, niets is wat het lijkt, Rivierstenen, Stille getuigen en Zwaarden van mist.
Goede cadeautip toch. Doe ermee wat je wilt. Ik wil nog wel even zeggen dat Reizende poefjes ook leuk is om te lezen voor volwassenen.
Vanaf dit blog wil ik alle bloglezers alvast een sfeervolle, warme, saamhorige, inspirerende decembermaand toe wensen. Als je wilt reageren op dit blog kun je dat doen onder dit blogbericht. Ook kun je onder mijn profiel aanklikken dat je dit blog wilt volgen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten