maandag 30 november 2009

Pepernoten


Gelezen: Pepernoten staan symbool voor zaden die worden uitgestrooid. Zaden vol met verwarmende kruiden, geen zaden om in de grond te planten, maar om in jezelf te zaaien en zo de kou (verstarring) en het teveel aan vocht (vastgehouden gevoelens) te verdrijven. Pepernoten zijn algemeen versterkend (je spendeert geen energie meer aan nutteloze zaken) en ze hebben een gunstige uitwerking op het hart (maken vrolijk en gelukkig).
Er staat alleen niet bij hoeveel pepernoten je dan wel niet moet eten, want met een handje pepernoten word je, volgens mij, nog geen ander mens. Misschien dat ze daarom al vanaf augustus in de winkels liggen, zodat je er lange tijd van kunt eten. Ik denk dat speculaas dezelfde werking heeft, het heeft dezelfde receptuur en speculaas is zelfs het hele jaar te verkrijgen. Er is ook speculaaspasta voor op brood.
Wat zouden wij dan eigenlijk gezond moeten zijn want dit lekkers wordt toch veelvuldig gegeten. Dan zouden we al die dure therapieën en medicijnen niet meer nodig hebben om je goed te voelen. En dan kun je afstappen van je chocoladeverslaving.
Al die goede eigenschappen van de pepernoot is een mooi excuus om pepernoten te eten, veel pepernoten. Oh, wat zullen we gezond worden. Alleen dient zich meteen het volgende probleem aan, het gewicht. Want ons gewicht zal omhoog schieten door al die calorieën. Daar wordt niets over gezegd. En in december kun je vast geen pepernoten meer zien.
Wellicht een goed idee; de pepernotenpil met een sterke concentratie van de gezondheidsbevorderende kruiden met misschien een afslanker erin. Is ook meteen het probleem van het gewicht opgelost.
Ach, laat de zwarte pieten maar lekker pepernoten strooien en wij er lekker van eten, want dan kunnen we weer goede voornemens maken voor het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten