dinsdag 10 september 2019

Schrijversoverleg

Een paar keer per jaar organiseert Godijnpublishing een bijeenkomst voor Godijnschrijvers die een boek hebben gelanceerd of gaan lanceren.
Het is een dag voor kennismaking, ervaringen uitwisselen, training hoe je het boek het best in de markt kunt zetten, hoe je jezelf presenteert en hoe je je werk voor kunt dragen. Heel zinvol en ook erg belangrijk als je wilt dat je boek een succes wordt.
Een boek schrijven is een lang traject. Wat ga je schrijven? Wordt het een thriller of toch een fantasy of science fiction verhaal. Misschien een roman, een young adult boek of een kinderboek? Talloze mogelijkheden.
Het begint met research. Alles wat je schrijft moet kloppen. Het schrijfproces zelf bestaat uit schrijven, feedback ontvangen, herschrijven, proeflezen, redactie. Dit wordt vaak schuren, schaven, slijpen en schrappen genoemd. In de eindfase komt alles in een stroomversnelling. Er moet een synopsis komen en een achterflaptest. Daarbij informatie over de schrijver. Hoe moet de omslag eruit zien.
Daarna volgt de opmaak van het boek en de allerlaatste redactie om achtergebleven fouten uit de tekst te halen. Is alles in orde dan gaat het boek naar de drukker.
De afsluiting van het hele traject is een feestelijke lancering en gaat het boek de wereld in. Spannend. Hoe wordt het boek ontvangen? Wie gaat het lezen? Hoe zijn de recensies en ligt het boek in de reguliere boekhandel of in de bibliotheek? En dan komen de eerste verkoopcijfers. Maar... ondertussen komt er al weer een nieuw verhaal in de laptop, wat uiteindelijk een nieuw boek moet worden. Het hele proces begint weer van voor af aan. Dat komt omdat schrijven een passie is.
Een nieuw verhaal, een nieuwe uitdaging.
Daarom is een schrijversoverleg zinvol, zodat je kunt sparren met andere schrijvers of informatie krijgen als je vastloopt.
Ik ben nog lang niet uitgeschreven. Mijn derde kinderboek Juf Zebrahoed verschijnt 25 januari 2020 en het vierde boek is in wording.
Mijn andere kinderboeken heten Reizende poefjes en De lamp, de sneeuwbol en het kompas. Deze zijn overal verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten