woensdag 18 september 2019

Kinderboekenweek 2 t/m 13 oktober 2019

Tijdens de komende kinderboekenweek staan voertuigen en reizen centraal.  Mijn twee kinderboeken passen daar uitstekend bij. In het boek Reizende poefjes zegt de titel het al. Pol en Polleke Grasspriet reizen op poefjes door de lucht. Een poefje als vervoersmiddel? Ja, in het boek wordt duidelijk waardoor. De poefjes brengen de kinderen op bijzondere plekken. Ze vliegen op de poefjes bijvoorbeeld langs het Empire State Building dat in New York staat naar Luilekkerland.
In de lamp, de sneeuwbol en het kompas reizen Pol, Polleke en Noek met hun ouders naar Cornwall in Engeland. Ze beleven een groot avontuur en vliegen overal naar toe op de rug van een reuzenalbatros en een vliegend tapijt.
De zomer is voorbij, de herfst begint in aanloop naar de winter. Het wordt vroeg donker. Iedereen is minder buiten dus is er tijd om te lezen of voor te lezen. Is het een idee om deze kinderboeken aan te schaffen voor de feestelijke decembermaand? Ik denk het wel, want in beide boeken zit iets van Kerstmis. Toch is het geen kerstboek.
Mijn derde kinderboek Juf Zebrahoed verschijnt 25 januari 2020. Ook in dit verhaal wordt gereisd. Op de rug van een lieve draak reizen twee kinderen heen en weer tussen de regenboog en de aarde En Juf Zebrahoed heeft een mooie, gekleurde vogel als vervoersmiddel.
Het vervoer in de boeken is niet alledaags dus bijzonder. Niemand heeft ooit zo gereisd. Daarom is het boeiend om met een gek vervoersmiddel kennis te maken. Ik noem ze: Blauwe poefjes, een vliegend oosters tapijt, een reuzenalbatros(een soort meeuw), een lieve groene draak en een prachtige roze vogel met regenboogkleuren.
Als dit de nieuwsgierigheid niet aanwakkert?...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten